info : spelordning : biljetter & bussar : gästbok : galleri : SÖU : Molpe UF

info

#20 - Gratis workshop i dans / 10.6.2008

Street Hip Hop Fräsh: Lördagen den 14.6 kl 13-15 i Molpe. Träningspass för 30 deltagare åt gången/timme. De snabbaste hinner också frivilligt anmäla sig till att uppträda under kvällen plus att träna en extra timme för showen.

Dans och Teater Vieteri Helinä Niemi, danslärare sedan 15 år tillbaka och som haft danslektioner i Åbo, Helsingfors, Tammerfors, Afrika/Tz etc. Utbildning från Västra Nylands folkhögskola, Teatterialan ilmaisu koulutus Cruselli och projekt inom tv, stadsteater och modebranchen.

- SÖU
#19 - T-skjortor / 7.6.2008

Den officiella SÖU Rock T-shirten 2008, framsida. Ja, den glittrar! Finns att köpas på Strandmölle och Molpe Boden.
#18 - EM i fotboll / 7.6.2008

Vi kommer att visa fotboll på bigscreen i serveringen. På fredagskvällen spelar Italien - Rumänien och på lördagskvällen visas matchen Sverige - Spanien.

#17 - Rock Fuel i stället för Gin N Juice / 7.6.2008

Rockbandet Rock Fuel från Vasa spelar i stället för Gin N Juice på årets SÖU Rock.

Läs mer om bandet: www.rock-fuel.com/
#16 - Gin N Juice faller bort / 7.6.2008

Tyvärr faller Gin N Jucie bort från årets SÖU Rock p.g.a en trafikolycka.
#15 - Konferencierer på SÖU-Rock. / 6.6.2008

Publikens välkomnande och bandens kommer i år att presenteras av två konferencierer, nämligen Finlands Svenska Ungdomsförbunds verksamhetsledare Tomas Järvinen och Finlands Svenska Idrotts Anna Bertills. Festivalen ligger nu endast en dryg vecka bort och förberedelserna intensifieras. Ni är väl alla på väg till Molpe nästa helg, varmt välkomna och väl mött då.

SÖU-Rock gänget.
#14 - Gin N Juice / 1.5.2008

Sist ut att presenteras av banden som kommer att spela på SÖU-Rock i sommar är Gin N Juice, hemmahörande i Sandviken i Sverige. Vi är väldigt glada att man lägger märke till SÖU-Rock även utanför Österbotten och att vi därför kan välkomna också ett långväga band till Molpe i sommar.

Gin N Juice levererar riktigt röjig rock n’ roll i stil med Hellacopters och Backyard Babies med flera. Daniel Breitholtz, känd från TV4s Idol, har följande att säga om en av bandets låtar: Läs här.

Lyssna och läs mer: www.ginnjuice.se/
www.myspace.com/ginnjuiceband
#13 - Red Herring / 16.4.2008

Vi är glada att kunna presentera Red Herring som artist på sommarens SÖU-Rock. Bandet består av tre unga vasakillar och stilen är kanske lite annorlunda jämfört med den rådande vid rockfestivaler likt SÖU-Rock. Red Herring spelar en lite egen progressiv bluesinspirerad musik med inslag av medeltida flöjter och melodier. Bandet framför sina egna låtar.

Läs mer: www.myspace.com/finredherring
#12 - Tombstone / 16.4.2008

SÖU-Rock närmar sig i snabb takt i och med att våren(nåja) fortskrider. Följande band att presenteras är redan gamla SÖU-Rock favoriter i det här skedet, nämligen Tombstone från Malax. Heavyrockarna i Tombstone höjer åter temperaturen i Molpe i sommar med sin tunga musik. Låtar av kända metallband varvas med egna låtar i samma stuk, allt framfört med säker stilkänsla. Förbered dig på att headbanga och göra djävulstecken i takt med Tombstone i sommar!

http://tombstone.gq.nu
#11 - KB/HB / 24.2.2008

KB/HB är ett helt nytt band med Petalax som hemort. Det är kanske lite svårt att fastslå en viss stil för bandet redan nu men klassisk rock i samma skola som Kiss och Thin Lizzy kommer tidigt i tanke när man hör KB/HB, såväl covers som egna låtar finns på repertoaren.
#10 - Silent Devotion / 22.2.2008

Silent Devotion är ett band hemmahörande i Närpes och Vasa. Att de musikaliska förebilderna heter Nightwish låter förstå att Silent Devotions genre är symfonisk metal. Solist är Emma Backman som halkade in på området när hon spelade in en demo i samband med att Nightwish sökte ny solist. Emma fick inte jobbet men istället föddes Silent Devotion ur intresset. Efter att ha börjat som ett rent Nightwish coverband, ingår nu också egna låtar på repertoaren.

Lyssna och läs mer:
http://silentdevotion.info
#9 - Kurator / 19.2.2008

Nu är Kurator spikade till årets upplaga av SÖU Rock! 70- och 80-tals heavy med förebilder som bland annat Judas Priest, Dio och Iron Maiden.
#8 - Nektor / 5.2.2008

Vad kunde vara en Faktor som spelar in när en Rektor kallar in en Lektor till Inspektor för att utreda varför en Doktor komprimerats med hjälp av en Traktor?

Troligen ligger då bandet Nektor och lurar nära inpå. Ovanstående individer spelar, tillsammans med sina kollegor Befruktor och Benediktor i niomannabandet Nektor, tung rock som behandlar livets mer dekadenta och inte helt ljusa sidor.

www.nektor.fi
#7 - ParadoXX / 4.2.2008

ParadoXX är följande band som kommer att uppträda på SÖU-Rock i sommar. Bandet har Vasa som hem men medlemmarna hör hemma runt omkring i österbotten. Stuket är skräckrock med gothiska influenser.

ParadoXX släpper sin nya EP: Dame of Hearts i mars och även en video till titelspåret kommer att färdigställas. Klicka er in på följande länkar och lyssna eller läs mer:

www.myspace.com/officialparadoxx
http://paradoxxband.page.tl
#6 - Gung-Ho! / 22.1.2008

Gung-Ho! är det kanske mest inlevelsefulla bandet av alla i årets SÖU Rock uppställning. Bandet, sprungna ur Korsholms urskogar, äter, sover och andas äkta heavy som taget direkt ur 80-talet. Med väl tilltagna hårmanar, tjocka lager kajal och med namn som Captain Oliver på sång och gitarr garanteras en rejält genuin rockkänsla från det allra första riffet. Publiken bör härmed anse sig förvarnade.

www.myspace.com/gunghoband
#5 - Lasse Eriksson / 21.1.2008

En artist som säkerligen blir ett glatt återseende för många österbottningar är Lasse Eriksson. En rejäl portion nostalgi kan utlovas åt den del av publiken som börjat gråna, de yngre å sin sida, kan bereda sig på en lektion i humoristisk dialektrock. Det blir även nytt material då Lasse senare i år ämnar släppa en ny CD med egen musik, på dialekt såklart, säkerligen också där med glimten i ögat.
#4 - Blackwood / 10.1.2008

Blackwood är ett relativt nybildat lokalt band och namnet är kanske inte känt i vidare kretsar ännu. Bandets medlemmar är dock allt annat än oerfarna trots sin ungdom. Sångare Erik Sjöholm har synts i ett flertal sammanhand under det senaste året, nu senast i MGP Nordic tävlingen.

Övriga medlemmar, Robin, Alex, Jim och Anton spelar även de i allt från dansband till revyensembler. Funkig rock är det som erbjuds då Blackwood äntrar scenen i Molpe i sommar.
#3 - The Bad Habit / 11.12.2007

Vi är glada att kunna presentera ett av österbottens mest spännande unga band som nästa artist till Söu Rock 08. The Bad Habit har under hösten spelat in nytt material och en singel kommer att finnas ute i början av 2008. Pojkarna har också hunnit avgå med segern i Turku BandStand 2007 under året som gått.

Vill du veta mer om bandet eller lyssna till deras röjiga rock besök:
www.myspace.com/thebadhabitmusic
www.thebadhabit.net/
#2 - Sister Twister / 10.12.2007

Första artist att bli klar till SÖU Rock 08 är flickorna i Sister Twister från Terjärv. Det unga bandet vann den finländska uttagningen till Melodi Grand Prix Nordic nyligen och fick representera Finland i den nordiska Finalen i Norge.

Uppträdandet inför miljontals TV-tittare i Norden och de 4000 i publiken på plats i Spektrum i Oslo gör att de flesta av er numera säkert känner till bandet och deras Fröken Perfekt.

www.myspace.com/sistertwisterfi

bild: YLE Bildtjänst/MGP2007
#1 - Rock info / 10.12.2007

SÖU Rock 2008 ordnas åter vid paviljongen i Molpe den 13-14 juni. Spelar du i ett band som borde uppträda på SÖU Rock i sommar, tveka inte utan anmäl er till sourock2008@gmail.com så snabbt som möjligt, senast sista december vill vi ha er anmälan för att ni säkert ska ha en chans att rymmas med.

Nytt för i år är att vi även söker andra intressanta artister, har du skrivit en eller flera egna låtar? Varför inte pröva på att framföra dessa inför publik, till exempel i pubmiljö? Kontakta oss på sourock2008@gmail.com så kan vi kanske ge dig chansen att pröva på att vara trubadur eller annars bara spela ett par låtar för publik.
Copyright © 2005-2008 Molpe UF

Samarbetspartners
Kulturösterbotten
Svenska Kulturfonden
Kulturfonden för Sverige och Finland
Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse
Svensk-Österbottniska Samfundet
Gesellius fond
Berusad.org
Andelsbanken